Opdrachtgevers en Links

Opdrachtgevers:

Assadaaka Community

Assadaaka Community is een multi-culturele organisatie, die zich inzet voor de meest kwetsbare bewoners in Amsterdam Oost. Assadaaka Community verbindt, zet in op talent en kracht en laat mensen meedoen, door activiteiten die participatie en integratie bevorderen. Dat zijn bij Assadaaka geen loze termen, maar dat zijn laagdrempelige Nederlandse taallessen (4 avonden per week), een gratis sociaal-maatschappelijk inloopsspreekuur, voorlichtingsbijeenkomsten, mantelzorgondersteuning, de-radicaliseringspreekuur, het noodhulpproject ‘Steun voor Elkaar’ en participatie- en taaloefenplaatsen en nog veel meer. Bij Assadaaka is iedereen welkom.

Voor Assadaaka Community doe ik het projectmanagement van de programma’s Hulp in de Buurt en Participatie. Dat betekent o.a. organisatie taken, schrijven van subsidie aanvragen en -verantwoording, vrijwilligers begeleiding, webredactie en organisatie-communicatie. Bij Assadaaka Community kan ik mij met passie inzetten voor een rechtvaardiger wereld.

Loslaten doe je zo

Loslaten doe je zo helpt je wanneer je aanloopt tegen dingen in het leven, wanneer je merkt dat jouw oplossingen niet meer goed werken. Steven van Loslaten doe je zo reikt je nieuwe oplossingen aan: toelaten, loslaten en ontspannen. Met zijn fijngevoeligheid en zijn jarenlange ervaring als fysiotherapeut, craniosacraaltherapeut en Sedonacoach kan hij diverse methoden combineren. Je leert toelaten wat er is en loslaten wat het in stand houdt. Zo onstaat ruimte voor een vrijer en gelukkiger leven. Voor Loslaten doe je zo deed ik een review van een aantal webpagina’s.

Fysiotherapie Weerdsingel West

Fysiotherapie Weerdsingel West biedt algemene en gespecialiseerde fysiotherapie, in hun praktijk in het hartje van Utrecht en vanuit trainingslocaties in twee fitnesscentra. Bij klachten spelen vaak meerdere factoren een rol.  Fysiotherapie Weerdsingel West kijkt naar al deze factoren, zodat je zo snel mogelijk van je klachten af bent. Met o.a. manuele therapie, oefentherapie cesar, sport therapie, psychosomatische fysiotherapie, dry needling en medical taping. Voor Fysiotherapie Weerdsingel West ontwierp en schreef ik een three-fold flyer en mailing, voor bewoners van een nabijgelegen nieuwbouwwijk.

Steven van Rijn van Fysiotherapie Weerdsingel West:

‘We hebben al vaker met Klaartje samen gewerkt zoals aan folder materiaal, verschillende websites en redigeren van teksten. Wat Klaartje onderscheid van anderen is haar bevlogenheid. Deze vind je onder andere terug in dat ze echt meedenkt. Ze (her)schrijft niet alleen de tekst, maar geeft ook suggesties over hoe die bijvoorbeeld optimaal gepresenteerd kan worden. Ze denkt ook mee over hoe de boodschap nog beter over kan komen. We zijn elke keer weer zeer tevreden over het resultaat.’

Kidsweek en 7Days

Kidsweek is een landelijke krant voor jongeren op de basisschool, en 7Days brengt het nieuws voor tieners op de middelbare school. Ik schreef voor hen artikelen over de prominente gevluchte Noord-Koreanen die in september 2014 een bezoek brachten aan Nederland. Onder hen was ook Jang Jin-sung, schrijver van het boek ‘Dear Leader’.

FNV Mondiaal

FNV Mondiaal zet zich in voor vakbonden en arbeidsorganisaties over de hele wereld. Voor FNV Mondiaal heb ik verschillende opdrachten gedaan, waaronder de redactie van een folder, projectbeschrijvingen en een subsidieaanvraag. Ook werkte ik mee aan een portret serie van 7 Birmese vakbondsleiders en activisten, over de impact van de recente hervormingen in Birma op hun leven. De portret serie schetst een beeld van een land dat zich maar moeizaam ontworstelt aan de dictatuur. Ik schreef de portretten op basis van interviews, afgenomen door FNV Mondiaal in Birma. De prachtige foto’s werden gemaakt door fotograaf Ed van Rijswijk. U vindt de verkorte portretserie onder andere in de Jaarverhalen 2012 van FNV Mondiaal.

Haarlemse Hofjes

De Stichting ‘Haarlemse Hofjes’ wilde een website, met daarin veel informatie over de historische hofjes in Haarlem. Ik schreef de teksten, Webalist deed het design. Een leuke opdracht, met veel schrijfwerk. Een stadswandeling langs de hofjes is trouwens echt een aanrader, want de unieke hofjes in Haarlem vertellen de geschiedenis van de stad. Bezoek dan vóór uw wandeling eerst even deze website, dan bent u helemaal op de hoogte.

Stichting Doopsgezinde Ziekenverpleging

De Stichting Doopsgezinde Ziekenverpleging helpt mensen die een steuntje in de rug nodig hebben, met een financiële bijdrage voor hulpmiddelen, hulp in de huishouding of verzorging. Hun nieuwe website was een co-productie van Webalist (webdesign en hosting) en Tekst en Media Matters. Deze stichting met een rijke Haarlemse geschiedenis, kreeg een moderne, opgewekte website waarin haar historische karakter toch behouden bleef. De stichting was blij met het resultaat:

‘Mijn complimenten voor de duidelijke beschrijvingen!’

Succesvol naar IBAN

Succesvol naar IBAN helpt zakelijke klanten met de financiële overgang naar IBAN/ SEPA. Dat is de nieuwe Europese betaalmethode, die in heel Europa wordt doorgevoerd vóór februari 2014. Eigenlijk krijgt iedereen er mee te maken. Bedrijven, gemeenten en goede doelen moeten een nieuw systeem invoeren in hun organisatie. Dat brengt ook kansen met zich mee! Voor Succesvol naar IBAN maakte ik als schrijfcoach een review van de gehele website en blogberichten.

Dennis Valkenburg van Succesvol naar Iban:

‘Met mijn zakelijke website www.succesvol-naar-iban.nl richt ik mij op zakelijke klanten en organisaties die te maken hebben met de overgang naar de nieuwe Europese betaalproducten SEPA/IBAN. Deze site heeft een inhoudelijk karakter, maar moet wel lekker leesbaar zijn. Klaartje heeft een review van de teksten gedaan, waarmee deze actiever, bondiger en sprankelend werden. In een paar uurtjes had ik de teksten alweer terug! Ik kijk met veel plezier terug op onze samenwerking en raad haar zeker aan!’

Mono’Lisa

Grafisch ontwerpbureau Mono’Lisa in Haarlem ontwerpt verpakkingen voor bekende merken, u ziet ze regelmatig  liggen in de supermarkt. Ook maakt Mono’Lisa huisstijlen, logo’s en brochures. Voor haar website wilde Mono’Lisa nieuwe teksten, die kort en bondig zijn. Mono’Lisa wil daarmee laten zien waar ze voor staat; helder en krachtig. Deze korte, creatieve teksten waren een leuke, uitdagende opdracht!

Shoptimalisatie

Heeft u een webwinkel en wilt u beter gevonden worden op internet en meer conversie? Ga dan een keer praten met Shoptimalisatie. Dit marketing- en internetbureau is speciaal gericht op webwinkels en biedt een complete internet en marketing strategie. Voor Shoptimalisatie schrijf ik de SEO webcontent voor uiteenlopende klanten, in diverse content management systemen. Als tekstschrijver betekent dat niet alleen SEO, maar ook doelgroepgerichtheid.

Huib de Lange van Shoptimalisatie:

‘Klaartje is zeer prettig om mee samen te werken. Haar grote verantwoordelijkheidsgevoel en heldere planning zorgt ervoor dat werken met Klaartje erg plezierig is. Zo kun je bij Klaartje erop rekenen dat het werk tijdig af is. Met heldere en frisse teksten weet Klaartje de lezer te boeien op internet.’

Woord en Gebaar

Woord en Gebaar is de website van het maandelijkse tijdschrift voor doven en slechthorenden. Op Woord en Gebaar vindt u het laatste nieuws op het gebied van doven, slechthorenden en gebarentaal, een agenda met landelijke evenementen,  vacatures, oproepen en nog veel meer. Voor Woord en Gebaar schreef ik wekelijks de nieuwsberichten.

Moeders.nu

Moeders.nu is een website voor moeders en vaders, vol handige tips, ervaringsverhalen en ideeën. Een bron van informatie en herkenning, voor iedereen die met opvoeden bezig is. Hoe help ik mijn kind af van de tandarts angst, hoe voorkom je strijd met je 2-jarige ‘ikke-nee’ peuter, of hoe kies ik de juiste school voor mijn kind? Je vindt het allemaal op Moeders.nu. Voor Moeders.nu schrijf ik (SEO) web-artikelen.

Partners:

Webalist

Webalist is dé specialist op het gebied van cross-mediale online marketing en rapportage van online marketing resultaten. Websites, Google, Email, Social Media, Web Analytics, Webalist is van alle markten thuis. Zoekt u niet alleen iemand voor uw webteksten, maar ook iemand die uw website maakt en optimaliseert, dan breng ik u graag in contact met Webalist.

Merijn Kegel van Webalist:

‘Het is een plezier om met je te werken voor de webteksten! Great job!’

Human Rights Media

Human Rights Media zet haar schijnwerpers op mensenrechtenschendingen in gebieden die nauwelijks toegankelijk zijn, door lokale media groepen te ondersteunen. Van Human Rights Media ben ik oprichter en coördinator.

De Birma Actie is een onderdeel van Human Rights Media. Dit project ondersteunt een school voor gevluchte jongeren in de jungle van Oost Birma. Voor de doorlopende Birma Actie doe ik het project management, fondsenwerving en als tekstschrijver de wervende mailings.Eén reactie op Opdrachtgevers en Links

  1. steven schreef:

    We hebben al vaker met Klaartje samen gewerkt zoals aan folder materiaal, verschillende websites en redigeren van teksten. Wat Klaartje onderscheid van anderen is haar bevlogenheid. Deze vind je onder andere terug in dat ze echt meedenkt. Ze (her)schrijft niet alleen de tekst maar geeft ook suggesties over hoe die bijvoorbeeld optimaal gepresenteerd kan worden. Ze denkt ook mee over hoe de boodschap nog beter over kan komen.
    We zijn elke keer weer zeer tevreden over het resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *